Tatovering - Memento Tattoo

FOLLOW US >>
FOLLOW US >>
Gå til innhold

Tatovering

OM TATOVERING

Tatovering
Å tatovere seg er en fantastisk måte å dekorere kroppen på. Men den sitter for resten av livet, så du skal være veldig sikker før du velger å la deg dekorere! Et spørsmål vi får tusenvis av ganger er: "hva når du blir gammel?". Men hvorfor bli gammel og angre på noe man ikke gjorde? Gammel blir man forhåpentligvis uansett. Når det er sagt er det heller aldri for sent å tatovere seg!   

Å velge motiv er halve jobben!
Den vanligste feilen man gjør første gangen, er at man velger et for lite motiv. Man er som regel usikker på om man kommer til å angre, og fordi man er usikker, velger man et lite motiv som man kan skjule. Dette angrer de fleste på i ettertid! Velg en størrelse som ser pen ut på den kroppsdelen du skal ha tatoveringen på.   
Velg et motiv som føles riktig for deg, ikke bry deg om hva venner og "forstå-seg-på'ere" sier. Tatoveringen skal sitte på din kropp, så du bestemmer! Bruk gjerne lang tid og har du en idé så kan vi hjelpe deg med å lage en tegning. Lytt til tatovøren hva som er fysisk mulig å utføre. Jo mindre tatoveringen er, jo færre detaljer får du.   

Finn riktig tatovør     
Gå rundt til forskjellige studioer og finn det studioet du liker best. Tatovører er kunstnere, ikke alle kan alle stiler like godt. Se på bilder og snakk med tatovøren. Velg så den tatovøren som gjør det arbeidet og den stilen du liker best. Spør gjerne tatovøren om hjelp til å tegne, men be ikke tatovøren velge for deg. Det er tross alt på din kropp motivet skal sitte og det er ditt valg. Men lytt gjerne til tips om størrelse og plassering, der har tatovøren erfaringen som trengs. Ikke vær redd for å spørre, ingen spørsmål er for dumme så lenge du ikke vet noe om tatovering.   

Aldersgrense
Det finnes ingen lov om aldersgrense for tatovering i Norge, men seriøse studioer holder 18 års alders grense, med god grunn. De fleste forandrer seg mye i tankegangen fra man er 15 til man er 18 år. Det vil si at det motivet du valgte når du var 15 ikke er så kult lenger når du er 18. Og ettersom man er i beste "hormonalder" er det ofte at huden forandrer seg i løpet av et par år. Huden vil etter noen år fungere som et trekkpapir og tatoveringen vil "flyte" litt ut i kantene. Velger du et lite motiv er det veldig vanskelig å reparere den ved en senere anledning. Tenk deg veldig godt om når du velger å tatovere deg. Den varer hele livet! Selv om mor og far sier det er greit, er det uansett din kropp den sitter på. Vi har 18 års aldersgrense i vårt studio, også med foreldres samtykke.

Tid og plassering  
Bestiller du time hos et studio, så møt opp til avtalt tid. Angrer du deg, så avbestill, men å ikke si ifra er dårlig stil. Det sitter tross alt noen og venter på deg. Når du kommer til timen, så bruk god tid til å se på plassering og størrelse av motivet. Ikke velg et sted hvor du tror det gjør minst vondt, kanskje er det ikke så vondt som du trodde, og helst ville plassert den et annet sted.... De fleste motiver kan tilpasses kroppen din, spør tatovøren om råd hvis du føler deg usikker. Pass på å godkjenne plassering og størrelse før dere starter, etterpå er det for sent!!!  

Vondt.....  
Hvor vondt det gjør, er helt umulig å si. Det varierer fra person til person. Men det gjør vondt, du får tross alt en nål i huden. Hvilket sted du velger på kroppen har også sitt å si for smerte nivået, men smerten er en del av det å ta en tatovering. Det skal være en grense å bryte. Følelsen når du er ferdig er kjempe herlig. Glede og stolthet!! Sørg for en god natts søvn og at du har spist før du kommer. Hvis du møter fyllesyk kan vi garantere at det gjør vondt....   

Etterbehandling   
Hvordan du skal etterbehandle tatoveringen din, får du informasjon om av din tatovør. Du kan få litt forskjellig informasjon fra forskjellige studioer. I hovedsak skal du de første 14 dagene unngå sol/solarium, badekar, offentlige bad, badstu o.l. dette på grunn av bakterie nivået. Ikke tren hardt de første 48 timene. Unngå bading i basseng og sjø/innsjøer. Ikke klø eller pirk på tatoveringen, da du kan risikere at fargen forsvinner og få infeksjoner. Smør tatoveringen minst to ganger daglig med en krem du får anbefalt i de neste 14 dagene. Dusj som normalt men bruk parfymefri såpe på tatoveringen, Lactacyd og Dr. Greves er fine. Hovedsaken er at du behandler tatoveringen som et sår du ikke vil ha betennelse i. Spør tatovøren din for riktig etterbehandling.  
Memento Tattoo
Bentsegata 25 0465 Oslo. Tlf 40484572
post@mementotattoo.no
Tilbake til innholdet