Sykdommer og tatovering - Memento Tattoo

FOLLOW US >>
FOLLOW US >>
Gå til innhold

Sykdommer og tatovering

SYKDOMMER OG TATOVERING

Diabetes
Utdrag fra diabetes.no: Mennesker med diabetes er helt normale folk, som kan leve et helt normalt liv. Den eneste forskjellen er at de med diabetes må ta ekstra godt vare på seg selv. Det er viktig å holde seg sunn og trent, og holde blodtrykket og blodsukkeret normalt. Da unngår man de komplikasjonene sykdommen kan medføre. Hvis dette er i orden, er risikoen med en tatovering eller piercing den samme som for en person uten diabetes. Uten kontroll på blodsukkeret, kan piercing og tatovering forårsake infeksjoner, dårlig leging og arr.

- Det er ikke smart å tatovere seg på en plass man ofte stikker sprøyter, for man bør unngå å få blekket i blodbanen. Dette sier overlege Per Erik Hæreid ved St. Olavs Hospital i Trondheim.
Det har seg nemlig slik at blekket kan inneholde giftige stoffer. Dersom blekket kommer i blodbanen, kan det bidra til en helsemessig risiko. I tillegg må man huske på og ikke tatovere områder med dårlig blodsirkulasjon. Ben er også en dårlig plass å tatovere, men da mest hvis blodsirkulasjonen i bena er dårlig, noe som er mer vanlig blant eldre.

Hvis du har bestemt deg for å få en piercing eller tatovering, må du være sikker på at tattoostudioet du drar til har god standard, er rent, at det jobber profesjonelle der og at de har en autoclave-maskin som steriliserer kirurgiske instrumenter.

Tatovøren skal ha på seg hansker under hele prosessen og du må i tillegg passe på at de skifter til en ny nål, før de bruker den på kroppen din Ellers er det sjanse for at du kan få infeksjoner, HIV, stivkrampe eller det lever-skadende viruset hepatitt C.
http://www.diabetes.no/Piercing+og+tatovering.9UFRrMYw.ips

Fra Hjertebarnet nr 2. 2011, Foreningen for hjertesyke barn
Dersom du har medfødt hjertefeil kan tatovering være farlig for deg. En del typer hjertefeil gir økt risiko for endokarditt. Endokarditt er en betennelse i hjertet som kan oppstå når bakterier som kommer inn i blodet, trenger inn i hjertet. Endokarditt er i verste fall dødelig.

Det finnes ingen klare råd når det gjelder tatovering, men legene anbefaler alle med medfødt hjertefeil å la det være. Hvis du bestemmer deg for å få en tatovering, snakk med legen først, og sørg for å ta antibiotika. Her er det viktig å velge et tatoveringsstudio som driver serisøt og er nøye på hygienen. Ikke skaff deg tatovering som et fyllstunt når du er på ferie i sydligere strøk. Du vet ikke hva slags regler, hvis noen, de forholder seg til der når det gjelder hygiene.

Går du på blodfortynnende medisiner må du ikke tatovere deg. Tatovering skjer med nål og forårsaker små blødninger. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner, vil du blø mer, og dette kan "vaske bort" tatoveringen. De seriøse tatoveringsstudioene opplyser om dette på forhånd, og vil ikke tatovere deg når du bruker disse medisinene. Bli du bedt om å slutte på medisinene for at du skal kunne tatovere deg, må du ikke gjøre det. Tatovøren vet ikke hvilke konsekvenser det kan ha for deg å slutte med medisinene dine.

Hva bør du passe på?
Spør legen din hvis du planlegger å skaffe deg en tatovering
Velg en seriøs utøver som har strenge regler for hygiene   
Opplys vedkommende om at du har hjertefeil og evt økt risiko for endokarditt    
Hvis du har fått en tatovering nylig og opplever symptomer på endokarditt, som influensalignende symptomer, feber, hodepine, nattsvette, nedsatt matlyst, frysninger, kvalme og oppkast, må du kontakte lege med en gang
Hjem | Artister | Piercing | Om oss | Kontakt oss | FAQ | General Site Map
Memento Tattoo
Bentsegata 25 0465 Oslo. Tlf 40484572
post@mementotattoo.no
Tilbake til innholdet