Infeksjoner - Memento Tattoo

FOLLOW US >>
FOLLOW US >>
Gå til innhold

Infeksjoner

INFEKSJON

Hvorfor kan det bli infeksjon i en tatovering?   
Maskinen som blir brukt til å tatovere har en eller flere nåler som beveger seg opp og ned og legger små mengder av blekk inn under huden. Dette i seg selv kan føre til infeksjoner. Hvis fargene som benyttes er av dårlig kvalitet, kan det føre til infeksjoner. Hvis tatovøren ikke opprettholder hygienen, tatoverer for hatdt eller ikke bruker steriliserte nåler vil det være fare for infeksjoner. Infeksjoner kan også forekomme hvis etterbehandlingen ikke følges eller du er uforsiktig. Det er veldig viktig at man følger instruksjonene for etterbehandling man får av tatovøren.   

Symptomer ved infeksjoner   
Hevelse: Etter at tatoveringen er ferdig vil det tatoverte området og området rundt tatoveringen hovne opp. Dette er midlertidig og vil forsvinne av seg selv. Men hvis hevelsen blir verre kan det være et symptom på betennelse. Ekstrem hevelse kan forekomme hvis personen er allergisk mot noen av pigmentene i fargen. Dette kan skje hvis du bruker en artist som ikke kjenner lover og regler. Norge har noen av de strengeste reglene i verden når det gjelder tatoveringsblekk. Men alle typer blekk finnes tilgjengelig å få kjøpt på nettet. Kun erfarne tatovører vet hvilke blekktyper som er godkjent.   

Rødhet: Det er naturlig at huden blir rød når du blir tatovert og rett etter at du er ferdig. Men hvis rødheten ikke forsvinner i løpet 24 timer kan det tyde på en infeksjon. Det vil da være irritasjon sammen med rødheten.   

Feber: Du skal ikke få feber etter å ha blitt tatovert. Høy feber tyder på spredning av infeksjon. Du bør derfor oppsøke lege.   

Væske: Litt blod og lymfevæske som kommer fra tatoveringen er naturlig de første dagene. Men hvis væsken er gul eller grønn, eller hvis det kommer puss fra tatoveringen er dette en infeksjon. Mye blod kan også være en infeksjon. Dette kan føre til komplikasjoner hvis den ikke blir behandlet i tide.   

Smerte: Prosedyren ved å tatovere seg er smertefull i seg selv. Hvis smerten ikke gir seg i løpet av ett par dager kan dette være et symptom på infeksjon.   

Røde linjer: Hvis nålene ikke er sterilisert, kan blodforgiftning forekomme. Røde linjer fra tatoveringen kan være symptom på blodforgiftning. Linjene vil strekke seg fra tatoveringen og ut i huden. Tatoveringen vil også ha en infeksjon. Ikke ignorer disse symptomene! Ta kontakt med tatovør eller lege. Vanlig sårsalve vil ikke hjelpe mot blodforgiftning, lege må oppsøkes.   

Dette er alle symptomer på infeksjon. De fleste infeksjoner oppstår fordi tilfredsstillende etterbehandling ikke blir fulgt. Det er både bedre og lettere å stelle tatoveringen enn å måtte stelle infeksjoner. Men skulle symptomene oppstå; ta kontakt med tatovøren for videre behandling, eller din lege. Ta dine forhåndregler ved å oppsøke en seriøs tatovør og stell tatoveringen din riktig.  

Memento Tattoo
Bentsegata 25 0465 Oslo. Tlf 40484572
post@mementotattoo.no
Tilbake til innholdet