Allergi - Memento Tattoo

FOLLOW US >>
FOLLOW US >>
Gå til innhold

Allergi

ALLERGI

Forskjellige stoffer og tungmetaller i fargene kan medføre at man får allergier. Dette er sjelden noe man kan sikre seg mot på forhånd, allergier kan oppstå mange år etter eksponering. Har man kraftige allergier fra før bør man unngå å tatovere seg. Rødtoner er den fargen som gir oftest allergier.

Allergier i en tatovering gjenkjennes ved sterk kløe og hevelse i fargen det oppstår allergi i. Dette kan også forveksles med infeksjoner. Ta kontakt med oss om du er i tvil. Det anbefales ikke at det brukes laserfjerning for å fjerne en tatovering med en allergisk reaksjon.

Utdrag fra Huddoktoren.no: Ved visse typer eksem kan kontaktallergi mot ulike stoffer være årsaken. Med kontaktallergi mener vi at et stoff i omgivelsene kommer i kontakt med huden, og fører til en forsvarsreaksjon i huden som kan gi et kløende, rødt utslett (eksem, dermatitt). Det kommer celler fra blodet til huden som forsøker å uskadeliggjøre stoffet, og blodtilstrømningen øker. Dermed oppstår rødhet, kløe og varme i huden. Det som kjennetegner en allergisk reaksjon er at kun ørsmå mengder av en substans kan utløse en kraftig hudreaksjon, og denne «beredskapen» kan vare hele livet. Vi skiller mellom allergisk kontakteksem og irritativt (eller toksisk) kontakteksem.
Memento Tattoo
Bentsegata 25 0465 Oslo. Tlf 40484572
post@mementotattoo.no
Tilbake til innholdet